Temanummer i Socialpædagogen: Magt, empati og forråelse

Fagbladet Socialpædagogen har idag udgivet et temanummer, hvor der bliver taget fat på tabuet om forråelse. Det er tankevækkende læsning. Jeg har haft fornøjelsen af at blive interviewet til artiklen “Gode mennesker kan også handle ondt”, som kan ses på http://www.socialpaedagogen.dk/da/arkiv/2013/21-2013/magt-gode-mennesker-kan-ogsaa-handle-ondt.aspx. Det har medført, at jeg imorgen kl 7.53 skal interviewes i P1 Morgen. Det glæder jeg mig til. Jeg håber, at jeg kan få trukket nogle af de vigtigste pointer frem i de små 5 minutter, der er afsat.

2 kommentarer

 1. betina brøndum siger:

  Kære Dorthe
  jeg har lige læst din bog, som jeg havde set meget frem til skulle udkomme. Du fortalte engang under en supervision at du blandt andet var blevet inspireret af det bosted hvor jeg arbejder.
  Jeg fandt din bog meget vigtig. Jeg har selv arbejdet som socialpædagog i mange år, og kan sagtens genkende den forråelse du beskriver. Det var så godt at få nogle faglige ord og eksempler på hvordan forråelsen komme til udtryk, for at bevidstgøre den asymetriske magtrelation vi befinder os i.
  Vi skal så meget væk fra synsninger på bostederne og tilbage til reflektionen og fagligheden. Jeg håber at rigtig mange vil læse din bog, både ledere og “gulvfolket”, samt kommuner, sagsbehandlere mm.

  • Dorthe Birkmose siger:

   Kære Betina. Ja, jeg er blevet inspireret af mange arbejdspladser rundt omkring i Danmark. Bogen er egentlig et forsøg på at lave en samlet fortælling om, hvad der også foregår i praksis. Det var vigtigt for mig, at bogen ikke blev til en “afsløring af skandaler” men mere en slags “vidneberetning”.

Leave a Reply