Profil

Jeg er uddannet psykolog (cand.psych.) fra Århus Universitet i 2001. Mit speciale handlede om mang­lende erkendelse hos mennesker med hjerneskade. Specialet blev efterfølgende udgivet ved Psykologisk In­stitut på Århus Universitet.

Efter endt uddannelse arbejdede jeg som neuropsykolog på en hjerneskaderådgivning, to bo- og beskæftigelsestilbud samt et privathospital. I en årrække var jeg også ekstern lektor på audiologopædi-uddannelsen på Syddansk Universitet. Jeg er den gennemgående underviser på ”Den neuropædagogiske efteruddannelse”, som er en landsdækkende 1-årig efteruddannelse for personale indenfor hjerneskadeområdet. Efteruddannelsen afholdes på University College Lillebælt i Odense og på Filadelfia i Dianalund.

Siden 2004 har jeg været selvstændig psykolog, og min praksis har bestået af undervisning, rådgivning og supervision i de mest komplekse sager i arbejdet med mennesker med kognitive vanskeligheder og deres pårørende. Jeg besøger bosteder, fagforeninger, hjemmeplejen, børnehaver, sygehusafdelinger, beskyttede værksteder, forsorgshjem, SFO´er, hjemmevejlederteams, jobcentre osv. for at undervise eller supervisere professionelle. Jeg bor i Odense, hvilket er et godt udgangspunkt for at tage rundt i landet.

I 2007 medvirkede jeg i en paneldebat på TV2´s Dags Dato Special om Strandvænget-sagen, hvor personalet behandlede beboerne på en hård og forrået måde. Min rolle i udsendelsen var at forklare de psykologiske årsager til at professionelle kan gøre andre ondt. Det har jeg været optaget af lige siden. Derfor har jeg skrevet bogen Når gode mennesker handler ondt og holdt mange foredrag om emnet. I disse år holder jeg pause med supervisionen for at kunne bruge al min tid på at afholde foredrag og temadage om faglighed og etik.

Mit fundament er neuropsykologien, men jeg brænder mest for etikken i arbejdet med andre mennesker. Jeg tror på, at det handler om at styrke fagligheden for at sørge for såvel personalets robusthed som ordentlighed i mødet med mennesker, der har behov for hjælp.