Oligofrenipsykiatrien på Århus Universitetshospital fejrer d. 21. og 22. maj 2014 deres 25 års jubilæum med en to dages konference om arbejdet med mennesker med udviklingshæmning og sindslidelser. Programmet ser meget spændende og gennemtænkt ud. Tjek det selv på http://www.konferencen2014.dk/web/index.php.
Jeg glæder mig til, at psykolog og professor Morten Kringelbach skyder konferencen i gang med at fortælle om den nydelsesfulde hjerne. Jeg hørte ham for år tilbage på en konference arrangeret af SLs faglige netværk for senhjerneskade, og det var en fornøjelse at få indblik i en del af hans enorme viden. Der må være sket en del i forskningen siden da. Det bliver interessant at høre psykolog Peter Vermeulen fortælle om kontekst-blindhed hos mennesker med autisme. For mig er det et nyt begreb. Til gengæld virker det genkendeligt fra god gammel psykoanalyse, når sygeplejerske Lisbeth Frølund Davis vil tale om at forstå psykiatriske symptomer som mestringsstrategier mod en angst, der er værre end symptomerne. Det bliver også godt at se ”giraffen”, når professor Andrew Jahoda går på med sin evidens for, at kognitiv adfærdsterapi kan hjælpe mennesker med udviklingshæmning. Jeg håber, at jeg får plads på workshoppen med sygeplejerske Trine Lise Bakken, som jeg hørte ved en konference på Sølund i foråret 2013. Hun arbejder med at hjælpe mennesker med udviklingshæmning og PTSD efter omsorgssvigt, seksuelle overgreb, overfald osv. Det ser ud til, at psykologerne Annette Borkfelt og Helle Metha Jørgensen følger op på samme emne, når de skal fortælle om, at mennesker med udviklingshæmning oftere end andre er udsat for stress, omsorgssvigt og svære tab.
Jeg håber, at I vil overveje at tage med på konferencen. Det er efterhånden ved at være sjældent, at der afholdes konferencer med fokus på det praktiske arbejde med at hjælpe andre. Så det er bare med at gribe chancen.
Relateret Indhold
Man kan hjælpe andre for meget – og så er der også myten om curling
25. oktober 2019
Jeg vil dele dette afsnit fra min kommende bog om motivation for at få jeres tanker om kunsten at…
10 Comments22 Minutes
Sommerferielæsning om magt og afmagt, gruppedynamikker, inklusion og eksklusion – og om at undgå quick fixes
19. juni 2019
Kære jer, der er ved at samle en bunke gode bøger til sommerferien. Måske kan der blive plads…
0 Comments10 Minutes
Spørgsmålet om behovsudsættelse: skumfiduser og psykologiens replikationskrise
29. marts 2019
I ledige stunder skriver jeg på en bog om det professionelle motivationsarbejde. Det skrider…
12 Comments24 Minutes