Det er efterhånden ved at være en tradition, at jeg to gange om året laver et opslag om de arrangementer, hvor jeg deltager, og hvor der er mulighed for at interesserede kan tilmelde sig. Jeg er lidt sent ude i år, da 2017 er startet med fynd og klem med nogle spændende arbejdsuger, hvor jeg blev nødt til at prioritere min forberedelse fremfor dette blogindlæg. Jeg kan se i min overfyldte kalender, at 2017 for mit vedkommende kommer til at indeholde en neuropædagogisk efteruddannelse, et par 5-dages kurser, en masse spændende temadage og foredrag rundt om i Danmark plus et par ture til Færøerne og Sverige. Derudover skal jeg være færdig med et kapitel om forråelse, jeg skal interviewes til artikler om bl.a. nudging og så skal jeg i gang med skriverierne til min næste bog. Jeg håber – måske en anelse optimistisk – på, at der på et tidspunkt i 2017 viser sig at være lidt tid til at skrue nogle flere rehabiliteringskurser sammen, som jeg ville kunne udbyde i 2018. Nå, men det er var de åbne arrangementer i 2017, som jeg kom fra … og her kommer de i kronologisk rækkefølge:

Allerede d. 24. og 25. januar 2017 skal jeg holde aftenforedrag hos SL Midtsjælland og SL Nordjylland. Det er så tæt på deadline, at det kan være svært at nå. Beklager! Men skulle der være en pædagog, der havde tid og lyst, så kan man se mere på SL Midtsjælland og SL Nordjylland.

Der er allerede godt fyldt op på temadagen “Vi bliver nødt til at tale om risikoen for forråelse” på VIA UC Århus d. 31. januar 2017. Men det er fleksible folk, der arrangerer dagen, så man kan stadig godt nå at smutte med på holdet. Indholdet svarer til den temadag, som VIA UC Århus afholdt for et års tid siden. Interesserede kan læse mere – og tilmelde sig – på Social temadag VIA UC Århus.

Der er væsentlig bedre tid til at overveje om FOAs konference for ledere og mellemledere på ældreområdet d. 30. og 31. marts 2017 kunne være interessant. På den første dag har jeg fået en time om formiddagen til at tale om vigtigheden af faglig ledelse under overskriften “Forråelse – en ledelsesmæssig udfordring?” og Christian Ørsted runder dagen af med at tale om “Når ledelse af det nære sundhedsvæsen bliver livsfarlig”. Jeg glæder mig til at høre ham igen. Det fulde program kan ses her: FOA Lederkonference.

Og der er stadig god tid til d. 25. april 2017, hvor Inpraxis har arrangeret, at jeg får hele dagen til at tale om risikoen for forråelse. Læs mere om workshoppen i Helsingør på Inpraxis, hvor det også er muligt at tilmelde sig.

Region Nordjylland inviterer til en konference i Aalborg d. 30. august 2017 om rehabiliteringsarbejdet med unge med erhvervet hjerneskade. Man kan læse mere på Unge med erhvervet hjerneskade som løbende opdateres efterhånden som de sidste dele af programmet falder på plads.

Så når vi frem til sensommeren og efteråret, hvor det er mere sparsomt med, hvor langt vi er nået i planlægningen af arrangementerne. Jeg vender tilbage sidst på foråret med et nyt blogindlæg, hvor der er links til diverse informationer om arrangementerne for sidste halvår af 2017. Men for dem, der langtidsplanlægger, kommer en opremsning af de aftaler, som jeg har lavet:

Den 7. september 2017 har jeg en aftale med Dansk Sygeplejeråd i København om, at vi laver noget sammen. Vi har ikke lagt os fast på noget endnu; men det bliver noget med faglighed og etik.

Som jeg tidligere har skrevet om, så afholder jeg endnu et 5-dages kursus om neurorehabilitering i september/oktober 2017. Holdet er allerede fyldt, og der er en lille venteliste. Jeg håber på at kunne udbyde et lignende kursus i 2018. Mere herom en anden god gang.

BUPL Fyn har en aftale med mig d. 12. september 2017 om et fyraftensmøde, hvor vi drøfter psykisk arbejdsmiljø.

Den 27. september 2017 ønsker Dansk Psykologforening Sønderjylland at lave en hel temadag om forråelse og etik i det psykologfaglige arbejde.

Der afholdes en spændende landskonference d. 10. oktober 2017 arrangeret af SLs Netværk for Domfældte Udviklingshæmmede, hvor jeg bliver én af mange oplægsholdere.

Fagklubben for social- og sundhedsassistenter i Vejle afholder et aftenarrangement for medlemmer af FOA d. 12. oktober 2017.

Psykiatrisk Fagklub (under FOA) afholder også et aftenarrangement. Det bliver i Odense d. 24. oktober 2017.

Den 26. oktober vender jeg tilbage til VIA UC Århus med en temadag om motivationsarbejdet. Spørgsmålet er nemlig, hvor meget vi må bestemme over andre – og hvor meget vi må forsøge at påvirke andres motivation.

Kender man autismeområdet, så kender man også Skivekonferencen. I år har jeg fået mulighed for at være en af oplægsholderne i deres temarunde, og så glæder jeg mig til at høre alle de andre oplæg i løbet af d. 2. og 3. november 2017. Ligesom jeg glæder mig til at få en faglig sludder eller to ved min stand på konferencen. Det varer ikke længe, før de kan lægge programmet ud på deres hjemmeside http://www.skivekonferencen.dk/

Dansk Sygeplejeråd i København har endnu ikke besluttet, om vi skal lave endnu et arrangement i København eller om vi skal tage til Bornholm. Men noget finder vi på til d. 16. november 2017. Personligt håber jeg på Bornholm 🙂

BUPL afholder en konference om godhed og ondskab d. 28. november 2017, som gentages med samme indhold d. 29. november 2017. Tor Nørretranders taler om godhed, og jeg taler om ondskab.

Måske er der noget af alt dette, som kunne interessere? Jeg glæder mig ihvertfald til at komme rundt i landet og drøfte etik og faglighed med en masse mennesker – både på de åbne og de lukkede arrangementer.


Relateret Indhold


Privacy Preference Center

%d bloggers like this: