Fordi jeg selv har stor glæde af andres podcasts og lydbøger, har jeg nu fået indlæst seks artikler med forskellige vinkler på forråelsesrisikoen – og lidt om robusthed. Artiklerne er blevet indlæst efter aftale med skribenter, redaktører og tidsskrift-folk. Derfor er det hele til fri lytning og deling.

  • Det kan være et godt sted at starte med nogle tanker om magt og afmagt, som må siges at være et klassisk tema i professionelt arbejde. Lyt her.
  • Jeg tror på, at vi kan nå langt i bekæmpelsen af forråelse ved at rydde op i vores egne tanker om andres intentioner. Derfor kan I høre om såvel de faglige som de knap så faglige tolkninger af andres adfærd. Lyt her.
  • Faglig ledelse betyder meget for forråelsesrisikoen. Så efter en lederkonference om stress og forråelse forsøgte jeg mig med nogle tanker om, hvad faglig ledelse består af. Lyt her.
  • Forråelse kan være forbavsende godt skjult. Derfor har jeg remset nogle af forråelsens mulige faresignaler op efter et sammenkog af Når gode mennesker handler ondtLyt her.
  • Jeg skriver mest til professionelle, men det er også blevet til en enkelt artikel, som er direkte henvendt til pårørende. Lyt her.
  • Og så er det nok mest passende at vente til december med at høre min julekalenderlåge om robusthed. Så giver det mere mening at blive ønsket glædelig jul. Lyt her.

Jeg har ikke selv indlæst artiklerne. Det håndværk overlader jeg trygt til skuespiller Birgitte Ohsten, som også indlæste lydbogen Når gode mennesker handler ondt.

Jeg samler løbende podcasts, filmede foredrag og indlæste artikler på youtube og under ”streaming” på www.dorthebirkmose.dk. Hvis I hellere vil læse artiklerne på god gammeldags vis, så finder I dem under ”skriverier” på hjemmesiden.

God fornøjelse. Og kom endelig med kommentarer og kritik til såvel form som indhold.