Det nye og forbedrede program for den tværfaglige neuropædagogiske efteruddannelse ligger nu klar. Programmet kan ses her. Konceptet er enkelt: Vi mødes hver torsdag kl 9.30 – 15.30 i skoleåret 2015/2016 for at sætte fokus på et bestemt tema indenfor det neuropædagogiske arbejde, og der er dansk faglitteratur, som skal læses til hver gang. Forløbet rundes af med en mulighed for at skrive en opgave på 10 sider eller en synopsis på 3 sider. Der er ingen eksamen. Opgaven/synopsen er blot en mulighed for at skrive om samarbejdet med et menneske, som man gerne vil hjælpe. Og man vil få en grundig faglig feedback på dét, som man har skrevet.  Når man har fuldført den tværfaglige neuropædagogiske efteruddannelse, bliver man ikke en “tester” eller “screener”; man får ikke nogen titel, man får heller ingen point og man får sandsynligvis heller ikke mere i løn. Det eneste, man kan opnå, er en faglig viden og styrke, som vil gøre én til en dygtigere praktiker.

Efteruddannelsen er en praktiker-efteruddannelse for alle, som arbejder med mennesker med kognitive vanskeligheder (uanset om det skyldes medfødte hjerneskader, erhvervede hjerneskader, omsorgssvigt, demens, sindslidelser eller udviklingsforstyrrelser). Efteruddannelsen har eksisteret i 15 år. Idéen med efteruddannelsen er at bidrage med viden om kognitive vanskeligheder, så det bliver nemmere at forstå andres adfærdsmønstre – og være behjælpelig på en professionel måde. For at sikre et højt fagligt niveau er der et galleri af undervisere, som er eksperter på hver deres felt. Det vægtes højt, at underviserne ikke blot har ekspertviden og er dygtige formidlere, men at de samtidig arbejder i praksis og derfor har bevaret respekten for, at arbejdet altid er vanskeligere i praksis end i teorien. Tjek selv perlerækken af undervisere ud i programmet.

Hver undervisningsdag består af intens undervisning. Her er intet selvstudie eller timelangt gruppearbejde. Alle underviserne har meget at fortælle, og det er aftalt med dem, at de giver den max gas i samtlige seks timer. Jeg er den gennemgående underviser, og der er også afsat nogle dage hist og pist til, at holdet får mulighed for at repetere, drøfte og samle op på den viden, som er blevet præsenteret.

Hvis der er spørgsmål til indholdet, så er man velkommen til at spørge her på bloggen. Man kan også sende en mail til mig på psykolog.birkmose@gmail.com. Spørgsmål om tilmelding, betaling osv. kan rettes til kursussekretæren Yvonne Christensen på yvch@ucl.dk. Alle de praktiske oplysninger og mulighed for tilmelding findes her: Tilmelding. Der er stadig ledige pladser på holdet, hvor vi maximalt optager 30 deltagere.


Relateret Indhold


Privacy Preference Center

%d bloggers like this: