Er der en sygeplejerske, der har mod på at blive interviewet af journalist til artikel i “Sygeplejersken”?

Jeg er blevet kontaktet af journalist Thomas Davidsen, der som freelance journalist gerne vil skrive om forråelsesrisikoen i sygepleje-faget. Han tager udgangpunkt i min bog “Når gode mennesker handler ondt”, og han ville meget gerne tilføje et lille interview med en sygeplejerske om forvaltning af autoritet og deraffølgende rå impulser i arbejdslivet. Han kredser omkring magt- og afmagtsfølelser  hos sygeplejersker. Jeg er blevet bedt om at spørge i mit netværk om der er en modig sygeplejerske, der tør stille op til et interview. Thomas Davidsen mener, at man vil få heltestatus af at stå frem. Jeg er mere pessimistisk, så jeg vil kraftigt opfordre interesserede sygeplejerske til at tænke sig godt om i forhold til, hvad et interview om et tabu ville kunne få af konsekvenser for deres kommende arbejdsliv. Men selvfølgelig håber jeg, at der kunne være en enkelt sygeplejerske, der ligesom social- og sundhedsassistenten i seneste nummer af Fagbladet FOA fortæller om, hvordan virkeligheden ser ud derude.

2 kommentarer

 1. Dorte Andersson siger:

  Hej Dorthe
  Jeg tænker umiddelbart, at jeg gerne ville stille op, da det er vigtigt at få fokus på – også i egne rækker, men …..
  desværre kan det være svært at overskue konsekvensen af at være ærlig – og når ens egen organisation “sygeplejersken” ikke engang vil erkende problemet er det nokendnu sværere
  Jeg vil se frem til at udbrede dit budskab på langeland til efteråret

 2. Dorthe Birkmose siger:

  Hej Dorte
  Ja, man skal vælge sine kampe med omhu. Du ville være god til at nuanceret at beskrive problemstillingerne, men jeg kan ikke heller ikke overskue hvilke konsekvenser det ville kunne få for dig. Du yder også allerede en ekstra indsats ved at arrangere et foredrag om forråelse for hele langeland kommune.

Leave a Reply